Pedodonţie

Pedodonţia este asistenţa stomatologică acordată copiilor. Aceştia sunt o categorie aparte de pacienti, datorită particularităţilor dinţilor de lapte şi a dinţilor definitivi tineri, dar şi pentru că este important să câştigăm încrederea micuţilor de la bun început.
Stomatologia pediatrică cuprinde şi tratamente profilactice (fluorizări, sigilări, îndrumări privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importantă ca şi tratarea lor.
Ca urmare a dezvoltării tehnologiei în domeniu, vizita la medicul stomatolog nu mai reprezentă un stres pentru copii şi implicit pentru părinţi.

Câteva recomandări

Dentitia copiilor se formeaza cel mai devreme la 4 luni, odata cu aparitia primilor dinti de lapte.
Cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani si este foarte important sa mentineti sanatatea lor.
Cariile neglijate duc de obicei la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.
Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani.
Pentru preventia cariilor va recomandam sa incepeti periajul dintilor copilului imediat ce primul dinte a erupt.
De la varsta de 4 sau 5 ani va recomandam sa initiati educatia de sanatate orala si sa va invatati copilul sa se spele pe dinti de 2 ori pe zi.
Supravegheati intreg procesul pana la varsta de 7 ani pentru a va asigura de igiena corecta si faceti periodic vizite la dentist pentru a putea rezolva eventualele probleme de sanatate orala din stare incipienta.