Cariologie

Caria dentara este o leziune care distruge tesuturile dure ale dintelui. In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de catre medicul dentist; atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezulta importanta controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde imbolnavirea in stadiul incipient.
Netratata, caria dentara se poate complica cu inflamarea pulpei dentare, infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui.
Tratamentul cariilor este indicat sa se realizeze pe cat posibil cu conservarea nervului la dintele respectiv. Dacă situatia nu o permite atunci vor fi necesare mai multe sedinte de tratament si se va indeparta si nervul.
Va oferim tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare. Tratamentul se efectueaza sub anestezie locala, fara dureri, folosindu-se materiale si tehnologie de ultima generatie.
- Obturatii fizionomice fotopolimerizabile
- Obturatii radiculare folosind tehnici moderne, de condensare si materiale de sigilare neiritante

Endodonţie - tratamentul pe canal

Tratamentul de canal devine o necesitate atunci cand nervul este afectat in urma unei carii profunde sau a unei infectii.
Nervul dentar este cel care genereaza durerea, pentru ca a fost ignorat prin lipsa vizitei periodice la dentist. Amanarea interventiei poate cauza abcesul dentar si dureri insuportabile. In urma unui tratament de canal corect efectuat, viata dintelui pe arcada dentara se prelungeste. Evitati astfel in viitor extractia acestuia, iar apoi implantul dentar. Un tratament de calitate este dealtfel si mult mai ieftin decat un implant dentar.

Consultaţia

Consultaţia este primul pas în relatia medic – pacient.
Se întocmeşte fişa pacientului, se analizează istoricului medical al pacientului. Urmează examinarea clinică, diagnosticarea, după care, se întocmeşte planul de tratament, cu expunerea opţiunilor existente şi realizarea unui cost estimativ.

 

Parodontoza

Boala parodontala este o afectiune cronica de tip inflamator, de origine microbiana a structurilor parodontale, iar incidenta ei in rindul pacientilor este intr-o continua crestere in ultimii ani. Principala cauza a parodontozei o reprezinta bacteriile situate in santul dintre gingie si suprafata dintelui. Cresterea numarului acestora combinata cu o calitate slaba a tesuturilor si o reactie anormala a sistemului de aparare a organismului duc la afectarea insertiei gingiei pe dinte, ceea ce permite bacteriilor sa ajunga in contact cu osul care inconjoara dintii si sa produca, in timp, rezorbtia acestuia si retragerea gingiei de-alungul radacinii dintelui. Dintii devin in timp mobili si se pot pierde rapid. Dentesse.
Cu tratament de specialitate, boala poate fi oprita in evolutie sau chiar tratata.